Elbilsladdare, laddbox, för elbilar och laddhybrider

Laddboxar.

Elbilsladdare, laddbox - Zaptec Go i grönt

Behöver du en elbilsladdare?

Vi installerar din laddbox i Växjö.

Funderar du på att köpa en elbil eller laddhybrid? Du är inte ensam – för varje månad ser vi hur intresset för laddbara bilar i Växjö växer. Samtidigt ökar behovet av att kunna ladda bilen hemma och där finns vi för att hjälpa till. När du köper en elbilsladdare av oss ingår alltid full installation av laddboxen. Se våra priser och skicka en förfrågan om installation nedan.

Man laddar sin elbil i Elbilsladdaren Zaptec Go hemma

Varför du ska ha en laddbox hemma

Om du vill ladda din elbil eller laddhybrid hemma på ett säkert och effektivt sätt rekommenderar vi att du installerar en elbilsladdare. Laddboxen är utformad för att hantera belastningen som uppstår under laddningen och behåller kontinuerlig kommunikation med bilen under hela laddningsprocessen. Laddboxen anpassar sin laddningseffekt utefter vad bilen klarar av att ta emot och tar hänsyn till värmeutveckling, batteristatus och andra parametrar. Om något avvikande sker under laddningen kommer laddboxen omedelbart att avbryta laddningen för att undvika skador på din bils batteri.

Risker med att ladda elbil i vanligt vägguttag

Det är vanligt att elbilar och laddhybrider laddas i ett vanligt vägguttag. Elsäkerhetsverket avråder starkt från detta utöver som nödlösning. Vägguttag, (Schuko) är inte konstruerade för att hantera den värmeutveckling som uppstår när det utsätts för konstant hög belastning under längre tidsperioder. Detta innebär en betydande risk för överhettning i uttaget, vilket i sin tur kan leda till brand i fastigheten där laddningen sker. Försäkringsbolagen delar också den tydliga rekommendationen från Elsäkerhetsverket och uppmuntrar starkt till att undvika laddning i vanliga vägguttag i så stor utsträckning som möjligt. Vissa försäkringsbolag har meddelat att de eventuellt inte kommer att betala ut full ersättning om en brand kan härledas till att fordonet laddades på detta sätt.

Vägguttag för elbil utomhus
Kvinna lagar mat i ugn hemma

Lastbalansering för att undvika överbelastning på huvudsäkringen

En vanlig utmaning är att fastighetens huvudsäkring inte alltid är tillräcklig för både elbilsladdning och övrig elanvändning. För att lösa detta problem använder vi oss av laddboxar med inbyggd lastbalansering. Denna teknik gör det möjligt för laddboxen att kommunicera med fastigheten och anpassa laddningskapaciteten efter den tillgängliga effekten. När du kommer hem på kvällen och ökar din elförbrukning, till exempel genom matlagning, regleras laddboxens effekt tillfälligt nedåt för att undvika överbelastning av fastighetens huvudsäkring. Senare på kvällen, när elförbrukningen minskar, ökar laddningskapaciteten igen. På detta sätt riskerar du aldrig att fastighetens huvudsäkring blir överbelastad och du kan ladda din elbil utan bekymmer.

Få 50% i skatteavdrag när du installerar en elbilsladdare

Skattereduktionen ”Grön teknik” gör att du som privatperson kan få skattereduktion för delar av kostnaden på en elbilsladdare om du anlitar ett företag för installation av laddboxen. Både arbete och material ger rätt till avdrag. Ansökan sker genom det företag som utför installationen. Läs mer om ”Grön teknik” på skatteverkets hemsida.

Familj laddar sin elbil med laddboxen Zaptec Pro i garage

Finns i färgerna Svart, Vit, Blå, Grå, Grön, Röd/brun

För SÄKER LADDNING AV DIN ELBIL ELLER HYBRIDBIL

Paketerbjudande med laddbox och installation.

Laddbox Zaptec Go

3-fas laddare för väggmontage

Installation

• Resa (max 25 km) Arbete 4h
• 10 m installationskabel 5G2,5
• 1 st håltagning i yttervägg (betong max 20 cm)
• Priset gäller under förutsättning att gruppsäkring/plats/dedikerad JFB finns.

Tillval

Lastbalansering (kostnad tillkommer)

Priser från

6 995:-

Inkl. moms efter bidrag*

* Priset avser arbete och material (exklusive resekostnad) efter avdrag av skattereduktion med 50%, om bidraget grön teknik godkänns av skatteverket. Gäller endast för privatpersoner. Avdraget görs direkt på installatörens faktura.

Förfrågan – Installation av laddbox i Växjö med omnejd

Om du behöver hjälp med att installera en laddbox hemma hos dig är du varmt välkommen att skicka en förfrågan via formuläret nedan. Vid frågor är det bara att ringa eller maila John!

John Nilsson, Växjö El
John Nilsson

VD/Elektriker
070-512 08 46
john@vaxjoel.se