Batterilagring och energilagring för lagring av el från solceller

Batteri- och energilager.

Vill du lagra energi från dina solceller?

Vi installerar batterilager för solceller i Växjö.

Med ett batteri till dina solceller kan du spara energin som samlas in på dagen för användning senare på kvällen och natten. På så sätt har du tillgång till din egen solel dygnet runt, även när solen inte lyser och även när elpriset är som högst. Med ett solcellsbatteri kan du även få ersättning genom så kallad frekvensoptimering och du har möjlighet att dra av upp till 50% av kostnaden på material och arbete för batterilagret genom bidraget ”grön teknik”.

Vi erbjuder även batterier till små och medelstora industrier från 92kw och uppåt.

Hur ett solcellsbatteri hemma kan hjälpa till

För att säkerställa en jämn frekvens i nätet så kan man sammankoppla många små och stora batterier som ett eget litet ”kraftverk” som kan aggera mycket snabbt med att kunna skicka ut el eller ta el från nätet. Det viktiga är att man håller frekvensen till 50Hz. Idag finns det så kallade stödtjänster som Svenska kraftnät betalar mycket bra för, för att kunna lösa en jämn frekvens på nätet.

Varför behöver vi en stabil frekvens i elnätet?

För att elförsörjningen ska fungera korrekt så krävs en stabil och jämn frekvens i samtliga elnät. För att hålla denna jämn så behövs rotationsenergi som kan parera avvikelser i produktion och konsumtion då dessa måste vara lika stora. Det är Svenska kraftnät som har ansvaret för att det fungerar.

Hur fungerar stödtjänsten för batterilager?

En så kallad aggregator så som Checkwatt eller Flowertech kommar att ta full kontroll över ditt solcellsbatteri för att kunna optimera intäckterna för dig. Lite beroende på vilken aggregator du använder så får du utbetalt på olika sätt.

Vad kan jag räkna med för ersättning för mitt batterilager?

Detta beror lite på vilken agreggaror, batteri, elnätsområde, nätleveratör och elhandelsbolag du väljer. Den kalkyl som vi gjort är baserad på åren 2020-2023 och med vårat erbjudande så räknar vi med en avbetalningstid på ca 3 år. Men man kan inte förutspå framtiden även om det just nu ser lovande ut.

Goodwe batterilager 10kW

Sungrow batterilager 10kW

Solcellsbatteri Sungrow eller Goodwe 10kW

Paketerbjudande med batterilager och installation.

Med uppkoppling till Checkwatt eller Flowertech

Installation

• Resa (max 50km)
• Arbete 8h – 10m lnstallationskabel • 10m Signalkabel till smartmätare
• Utrustning till aggregatorstyrning
• 1st håltagning i yttervägg (Betong max 20cm)
• Priset gäller under förutsättning att Gruppsäkring/plats i central samt Wifi och lankabel finns vid installationsplatsen.

Priser från

95 000:-

Inkl. moms efter bidrag*

* Priset avser arbete och material (exklusive resekostnad) efter avdrag, räknat på att två personer nyttjar fullt grönt bidrag. Gäller endast för privatpersoner. Avdraget görs direkt på installatörens faktura.

Kontakta oss

Har du frågor eller önskar offert på elinstallationer, laddboxar, solceller eller någon annan av våra tjänster? Hör av dig via kontaktformuläret nedan eller direkt till John så hjälper vi dig!

*” anger obligatoriska fält

John Nilsson, Växjö El
John Nilsson

VD/Elektriker
070-512 08 46
john@vaxjoel.se